Online programozó kurzusok kezdőknek

A Braining Hub képzései alapvetően meglévő programozói alaptudásra építkeznek, tehát nem nulláról képzünk programozókat. A jelentkezőknek négy lépcsőből álló felvételi vizsgán kell részt venniük amely során szakmai, angol tudásukat és személyiségjegyeiket mérjük fel.

Azonban sokan fordulnak hozzánk, hogy teljesen az alapoktól szeretnének elindulni és segítsünk nekik, hol kezdjék a felkészülést. Ebben az esetben online kurzusokat és irodalomjegyzéket ajánlunk, amelyk segítségével és szorgalommal néhány hónap alatt szabadidejükben is el tudják sajátítani az alapokat.

A következőkben összehasonlítjuk a legnépszerűbb online kurzusokat különböző szempontok alapján. Javasoljuk mindenki próbálja végig, melyik a számára legmegfelelőbb és utána tervezze meg a tanulás folyamatát, állítsatok célokat.

Codecademy

A Codecademy egy online interaktív platform, ami ingyenes kurzusokat kínál programnyelvek tanulására, mint Python, JavaScript, Ruby, valamint HTML és CSS. Az oldal plecsnikkel és pontozási rendszerrel igyekszik motiválni a felhasználókat, amiket a sikeres leckék teljesítése után kapnak.

Konstrukciók:

Az összes kurzus ingyenes, azonban lehetőségünk van 20$-ért előfizetni Pro tagságra, ahol személyre szabott tanulási tervet és feladatokat kapunk, valamint chaten segítő “tanárokkal” tudunk konzultáni.

Néhány kurzus a kínálatból:

  • Learn JAVA – 4 óra
  • HTML – 3 óra
  • CSS – 11 óra
  • Make a Website – 4 óra
  • Deploy a Website – 4 óra
  • Learn Responsive Design – 3 óra
  • Learn Sass – 3 óra
  • Introduction to JavaScript – 35 óra
Regisztrálni itt tudsz: https://www.codecademy.com

freeCodeCamp

A freeCodeCamp egy nyitott, non-profit alapon működő kurzusgyűjtemény, melynek célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyen interaktív tudásanyagot. Közel 350.000 látogatóval rendelkezik havonta. A tanulókat számos fórum és chatbox segíti a tanulás folyamán.

Konstrukciók: minden platform ingyenes

Read a review here.

Regisztrálni itt tudsz: https://www.freecodecamp.org/signin

Codeberry

A CodeBerry Programozóiskolában webfejlesztőket képeznek, és kifejezett céljuk, hogy mindenki, akit érdekel a pálya, elérhető áron jusson modern és piacképes tudáshoz. Az online oktatóteremben a nap 24 órájában, egyéni tempóban haladhatnak a diákok, ha pedig elakadnak, a több, mint 1000 fős közösségtől bármikor tudnak kérdezni. 

Előfizetés időtartama: 1 hónap

Havidíjért hozzáférést kapsz az összes kurzusunkhoz, az előfizetésedet bármikor lemondhatod. (60 napos kérdés nélküli pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak.)


Regisztráció: https://codeberryschool.com/hu

Coursera

A Coursera egy profit-orientált oktatási vállalkozás, melyet a Stanford egyetem két informatika tanára, Andrew Ng és Daphne Koller indított el azzal a célzattal, hogy az egyetemen tanított kurzusokat online formában is elérhetővé tegyék. A Coursera számos egyetemmel működik közre annak érdekében, hogy ezeknek kurzusait publikálja.

A kurzusok feliratkozásos alapon működnek, és többnyire egy 6-12 hetes perióduson át zajlanak. A felület teljes mértékben komolyságot sugároz – már-már akadémiai hangulatot – ennek viszont az előnye az, hogy amennyiben igényeljük, adnak egy formális oklevelet is a kurzus elvégzéséről, illetve ténylegesen ellenőrzik azt, hogy milyen ütemben haladunk, lépést tudunk-e tartani stb. Ez különösen hasznos azoknak az embereknek az esetében, akiknek szükségük van egy kis rugdosásra ahhoz, hogy kitartóak legyenek 🙂 (forrás: http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/tudomany/az-oktatas-jovoje-3-resz-coursera)

Informatikai kurzusokat itt érhetitek el.

Konstrukciók: A kurzusok nagy része ingyenes, azonban érdemes előfizetni, hiszen ekkor hivatalos CV-ben is feltüntethető oklevelet kapunk a képzés elvégeztével.

Regisztráció: https://www.coursera.org/?authMode=signup

Udemy

Az Udemy hasonlóan az előzőekhez hatalmas, több mint 55.000 online kurzussal rendelkezik különféle témákban. 

Hátránya, hogy szinte bárkiből lehet udemy tanár, ezért belefuthatunk irreleváns tartalmakba.

Konstrukciók: A kurzusok ára átlagosan 10-15$, ezekhez általában aktuális könnyen elérhető kuponokra van szükség.

Regisztráció: https://www.udemy.com

2017. 12. 08.