Minden kezdet nehéz!

Minden kezdet nehéz!

Valljuk be, a programozás nem feltétlenül olyan könnyű és álomszerű, mint azt sokszor halljuk. „Csodálatos karrierút, magas fizetés és mindehhez csak algoritmikus gondolkodásra van szükség.” Ez persze nem ennyire egyszerű, és sajnos volt rá példa, hogy sikeres felvételi ellenére a képzésen ismerte fel 1-1 hallgatónk, hogy nem ez az a szakma, ami a jövőben kielégíti őket.

Sokat gondolkoztunk azon, hogy hogyan tudnánk segíteni azoknak a programozni vágyó hallgató jelölteknek, akiknek még semmilyen, vagy csak nagyon minimális gyakorlatuk van ebben a témakörben, viszont szeretnének erre a pályára lépni.

Tavasszal arra az elhatározásra jutottunk, hogy minden Junior Java képzés előtt elindítunk egy „Starter csoportot”, ahol a hallgatók betekintést nyerhetnek a Java programnyelv alapjaiba.

36 kontaktórás képzést hoztunk létre, amelyhez egy komoly online anyagot is biztosítunk, gyakorlati példákkal és feladatokkal. Utóbbi, elméleti anyagrész elsajátítására otthon van lehetősége a hallgatóknak, az órák alkalmával pedig ezeket ismételjük át és ültetjük a gyakorlatba. A csoport tagjai megismerkednek a különböző adattípusokkal, elágazásokkal, ciklusokkal, tömbökkel és függvényekkel.

A gyakorlati órák alkalmával továbbá közös kódolásra és önálló feladatok megoldására is sor kerül. A módszertanunk lényege, hogy felkészítsük a hallgatókat az egyéni és csoportmunkára is.

Oktatóink mind az IT szférában dolgoznak fejlesztőként komoly tapasztalattal, így az órákon nem csak a tananyagot tudják átadni, hanem betekintést engednek abba is, hogy milyen egy fejlesztő élete beszéljünk akár multiról, akár kisebb, vagy akár saját vállalkozásról is.

Első alapozó képzésünket júliusban tartottuk. Találkoztunk olyan hallgatóval, aki csak kíváncsiságból jött el, viszont azóta a hobbija lett a kódolás, és sajnos voltak olyanok is, akiknél viszonylag korán kiderült, hogy a programozás nem az az út, amit választani szeretnének. Visszajelzésük alapján számukra is hasznos volt az alapokba belelátni, illetve sokan belátták, hogy az alapozó nélkül is belevágtak volna a programozásba, amit 1-2 hónapon belül nagyon megbántak volna.

A legtöbb hallgatónk viszont sikeresen végezte el az alapozót, csupa pozitív élménnyel távozva. Közülük sokan jelentkeztek is a Junior Java képzésre, szuper teljesítményt hozva a felvételinken. Néhányukat megkérdeztük, hogy milyen tapasztalataik vannak, a továbbiakban az ő élményeikről olvashattok.

Korábbi bejegyzések:

Betti
project manager
bettina.orban@braininghub.com

„Légy te is vizipisztolyos indián!”

2019-06-07T11:17:17+02:00
Go to Top