Növeld a hatékonyságot Dockerrel

A Docker, amely applikációk containerekbe csomagolását és abban történő futtatását teszi lehetővé, jelenleg is elérhető képzési kínálatunkban magánszemélyek és vállalatok részére. Ha ismerősen mozogsz az IT világában, bizonyára hallottál már róla – amennyiben azt is szeretnéd tudni, kinek és miért érdemes Dockert tanulnia, olvass tovább!

Kinek érdemes Dockert tanulnia

Miért válaszd a Dockert?

A Docker az egyik legnépszerűbb container framework, nem véletlenül. Nagy mértékben megkönnyíti a fejlesztők és a DevOps szakemberek dolgát, hiszen segítségével rövid idő alatt production-közeli környezetek hozhatóak léte, amelyek lehetővé teszik a tesztelést.

A virtuális környzetek egyre elterjedtebbek ezen a területen, ugyanis ezzel a megoldással lehetséges a production infrastruktúrára nagyon hasonlító virtuális környezetben fejleszteni. Azonban a hagyományos virtuális gépek esetében egy teljes operációs rendszert kell felépíteni, annak minden összetevőjével, így rengeteg olyan elem lesz, amely a feladathoz tulajdonképpen nem is szükséges. A Docker viszont “a host operációs rendszer kernelére támaszkodva virtuálisan választ le rétegeket a rendszerben, így izolált virtuális környezetek jönnek létre.” (forrás: stylers.hu)

Ez a szeparálás nem csak praktikus, hanem biztonságos megoldás is, hiszen így, ha az egyik konténer megsérül, az nem érinti a többit. A Docker további fontos előnye a gyorsaság – ez annak köszönhető, hogy a konténerek kicsik és kevés erőforrást használnak. Növelheti a szerverek kihasználtságát, a CI/CD folyamatok pedig tovább egyszerűsödnek vele. Moduláris és skálázható: nagyon egyszerűen feldarabolhatjuk vele az alkalmazásunkat különböző konténerekbe.

Kinek érdemes Dockert tanulnia

Kinek érdemes megtanulni?

Szerencsére viszonylag könnyen elsajátítható technológia, ha rendelkezel a megfelelő előismeretekkel. Nem árt, ha van IT vagy rendszergazdai alaptudásod, illetve tisztában vagy a Unix és Linux operációs rendszerek működésével. Nem szükséges seniornak lenned a tanuláshoz, akár egy jól képzett junior is belevághat a megismerésébe! Szoftverfejlesztőknek, rendszergazdáknak, architecteknek és üzemeltetőknek ajánljuk – a Docker konténerek világa szinte bárki számára tartogat hasznos ismereteket.

Ha tetszett a bejegyzés, olvass minket máskor is! Tervezünk további konténerizációval kapcsolatos cikkeket írni.

👉 Ha pedig felkeltettük az érdeklődésed, figyelmedbe ajánljuk gyakorlatorientált Docker Tréningünket!

Legutóbbi bejegyzések

2021-08-25T11:48:05+02:00
Go to Top