Hallgatónkkal, Bakk Zolival beszélgettünk arról, hogy hogyan lett az első
Junior JAVA programozó csapatunk tagja

Kérlek, mutatkozz be: hány éves vagy, honnan jöttél és mit tanultál-dolgoztál eddig!

Hetvenöt nyarán születtem, az állandó lakóhelyem vidéken van, a legutóbbi időszakot a sakk töltötte ki (edzősködés, bíráskodás, versenyzés), de volt egykor olyan időszak is amikor programozásban (Pascal) segítettem diákoknak. Viszont vállalati környezetben nem igazán voltam még, várom a váltást.

Hol találkoztál a Braining Hubbal és hogyan döntöttél a képzésünk mellett?
A Facebook-on találkoztam veletek októberben, ahol egy szép napon az elsők között bukkant fel az induló képzésről szóló hirdetésetek.

Hogyan érzed magad a képzésen? Érzel fejlődést? Erre számítottál?
Kár, hogy korábban nem tudtam hasonló kurzusokról. A tanfolyam indulása előtt gyakorlatilag egyetlen kódsort sem írtam Java-ban, így az előrelépés nem kérdés. A C/C++ alapokat sok éve, egyetem alatt szereztem meg, aminek nagy szerepe van abban, hogy még képben vagyok az anyaggal, ugyanis a tempó nagyon gyors, minden szabadidőt ennek kell szentelni, sőt inkább többet. Meglepett, hogy itt milyen sokszor beszéltettek nagyon sok ember előtt, viszont barátságos (programozási) témákról. 🙂 Az így fejleszteni kívánt képességre később is szükség lesz, és tudomásom szerint bizonyos cégeknél külön prezentációs tréningeket tartanak ilyesmire.

Szoktam látni, hogy sokan képzés előtt korábban jöttök… Vannak itt barátaid? Szívesen jársz ide?
Igen. Hasznos korábban érkezni amikor valakinek speciális kérdése van, hiszen azt egy másik korábban érkező is megválaszolhatja. Mindig jó kedvvel jövök, itt értelmes emberek vesznek körül.

Mit vársz a képzéstől? Milyen munkát szeretnél a közeljövőben?
Az itt eltöltött idő és a nálatok elvégzett feladatok, a leendő munkaadónak garanciát jelentenek arra, hogy komolyan gondoljuk és fejlődő képesek vagyunk. Már túl vagyunk három céglátogatáson, és még nincs vége, szimpatikus jelölt máris akadt, a labda a túloldalon pattog.

Tervezel még több továbbképzést Java területen esetleg?
A programozó élete az állandó tanulásról szól, például én még sosem éreztem úgy, hogy bármiről is eleget tudok. Remélem, bárhová kerülök a képzés után, szervezett lehetőség is lesz a továbbképzésre, mert a két hónap alatt arra máris rájöttem, hogy a Java egy okos nyelv, fordítási hibák helyett „kitalálja” hogy a fejlesztő mit szeretne. Szeretném folyamatosan fejleszteni Java tudásomat!