Interjú a Junior JAVA képzés női hallgatójával, Hedviggel

Kérlek, mutatkozz be: hány éves vagy, honnan jöttél és mit tanultál-dolgoztál eddig!
Sziasztok! Koncz Hédi vagyok, 40 éves, 3 gyermekes anyuka. A Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában érettségiztem, majd az ELTE programtervező-matematikus szakán szereztem diplomát. Hallásmaradványos siketként egy megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmazó cégnél dolgoztam Delphi programozóként 2003-tól 2007-ig, az első gyermekem születéséig. 2009-ben, majd 2011-ben is született gyermekem. 2014-ben adatrögzítői munkakört töltöttem be távmunkában, ami a kisgyerekek mellett nagyon ideálisnak tűnt. 2016-ban érkezett el az a pont, amikor úgy éreztem váltanom kell, szeretnék a karrieremmel is foglalkozni a családi életem mellett.

Milyen ebben a szakmában dolgozni nőként?
Egyre több nő dolgozik ezen a területen. Az arány azonban nem kiegyensúlyozott, kevesen vagyunk nők az IT-ban. Mivel már a középiskolában és az egyetemen is a fiúk voltak túlnyomó többségben, hozzá vagyok szokva ehhez a helyzethez.

Hol találkoztál a Braining Hubbal és hogyan döntöttél a képzésünk mellett?
Amikor eldöntöttem, hogy munkahelyet váltok, állást kerestem, ami nem bizonyult eredményesnek. Egy tesztelői pozícióra való sikertelen jelentkezésem után kezdtem érdeklődni a JAVA nyelv iránt. Férjem ezt meglátva biztatott, majd másnap küldött is egy linket a Braining Hub Java képzési nyílt napjáról, amire elmentem. Nem volt könnyű a döntést meghozni, „fejest ugrani az ismeretlenbe”, de nem bántam meg!

Hogyan érzed magad a képzésen? Könnyen felvetted a ritmust?
Élmény ezzel a csoporttal és különösen Sándorral és Attilával tanulni! Nagyon élvezem az órák nagy részét! A programozási előismeret nagyon sokat segített abban, hogy újra beletanuljak a programozásba és felvegyem a ritmust.

Érzel fejlődést? Erre számítottál?
Nem igazán tudom már mire számítottam. Félelem volt bennem, hogy mennyire fogom tudni teljesíteni az elvárásokat, mire vagyok képes. De óriási megkönnyebbülés volt az elején, hogy úgy tűnik lépést tudok tartani a csoporttal. Mostanra viszont felgyorsult a tempó, és szűkül az időkeret. Remélem, nem maradok le, ezen dolgozom gőzerővel. Határozottan sokat fejlődtem, tudásban és önbizalomban egyaránt.

Mit vársz a képzéstől? Milyen munkát szeretnél a közeljövőben?
Még több tudást, és még több sikerélményt várok a képzéstől! J Továbbra is a tesztelés érdekelne, illetve az adatbázis-kezelés, de most már a JAVA-n keresztül.

Tervezel még több továbbképzést Java területen esetleg?
Ha a BrainingHub szervez továbbképzést, lehetőleg Sándorékkal, akkor feltétlenül! 🙂

Köszönöm, hogy veletek tanulhatok!

 

2017. 02. 20.