Új utakon az IT oktatásban, piacképes programozók utánpótlása.

„Mára köztudott, hogy a fejlesztői tudás hatalmas értéket képvisel a munkaerőpiacon.” -Gönczy Gábor a Braining Hub társalapítójaként az Oracle legnagyobb hazai üzleti és technológiai konferenciáján beszélt az IT oktatás megújulásáról.

Oracle java képzés előadás

„A betöltetlen pozíciók száma ezres nagyságrendű és piackutatásunk alapján a Java nyelv volt az, amire leginkább szükség van.”

Hasonló kezdeményezésekkel találkozhatunk, hiszen egyre több iskola várja az érdeklődőket, azonban Gönczy Gábor kiemelte „nem mindenkiből lehet programozót nevelni”. A Braining Hub-nál négy lépcsőből álló felvételit alakítottak ki, amely szakmai és soft skill kompetenciákat mér egy személyes interjúval zárva, tehát meglévő tudásra épít és nem „nulláról” képez.

A toborzásunk így időben és ráfordításban is növekszik, de itt már kialakulhat egyféle bizalom a hallgató és az iskola részéről, előre vetítve a sikeres együttműködést.

A modell további erőssége, hogy a tematika utolsó harmada nyitott és agilisen alakítható a partnerigények szerint. A nyitott pozíciók számával a lehetőségek növekednek és akár egy teljes scrum csapat alakítható egy-egy vállalat részére, valós idejű projekt feladatokkal.  Az első csoportban két olyan hallgató is volt, akiket záróvizsga előtt helyeztek el, ugyanakkor a hallgató is dönthet úgy, hogy egy bizonyos partner felé orientálódik és azokat a szakmai és soft skill kompetenciákat erősíti, ami a pozícióhoz szükséges. Ennek érdekében partnerlátogatásokat is szervez az iskola, ahol testközelből láthatják milyen munkahelyi környezet vár rájuk és közelebbről ismerhetik meg a cég profilját és a partnerek is találkozhatnak a jelöltekkel.

„Toborzás és piackövetés mellett – mint minden képzésnél – szükség van egy kiváló oktatói csapatra és tematikára, amit akár a képzés közben változtatunk annak érdekében, hogy a legversenyképesebbek legyünk.

„A tanfolyam alatt folyamatosan monitorozzuk a hallgatói és a partner visszajelzéseket.”

Legutóbb két junior java csoport indult márciusban, de a közeljövőben több ütemben fog bővülni a képzési választék mind magánszemélyek, mind vállalatok részére is.

2017. 04. 07.