– Elárulod nekem Gönczy Gábor, hogy honnan ered aBraining Hub ötlete?

-Persze, nem titok! „Ami a fejedben van, azt senki nem veheti el Tőled” Forbes idézettel nőttem fel. Ez az idézet elkísér egész életem során. Ezzel a gondolkodásmóddal kezdtem informatikát tanulni a BME kollégiumi szobájában és vezetem a Stylers Group szoftverfejlesztő céget. A legfontosabb feladatomnak a Braining Hub alapítójaként azt érzem, hogy ezt az idézetet át tudjam adni a BH csapatának és a tanulni vágyóknak egyaránt. Szóval a célom az, hogy olyan értéket közvetíthessen ez az új vállalkozás, ami örök. Ez pedig, a tudás.

Miért pont IT?

-A Stylers profilját meg szerettük volna tartani, így adott volt az info. Ezzel sosem lehet mellényúlni. Itthon is, ahogy világszerte, virágzik az IT minden szegmense. A megszerzett tudásra folyamatos az igény.

Többes számban nyilatkoztál. Ki a másik alapító?

-A Braining Hub egy közös álom Laczkó Gábor barátommal. Akit a fent említett koliszobában ismertem meg.

-Laczkó Gábor, számodra mit jelent a Braining Hub?

-Ahhoz, hogy ezt megválaszoljam kicsit vissza kellett kanyarodnom az időben, meg kellett értenem, hogy mi okoz számomra örömöt. Azt hiszem, hogy a kihívás, az építkezés, az alkotás, a kivitelezés izgalma, és ami a legfontosabb: a pozitív visszajelzés, valamint a siker, ezek biztosan elengedhetetlenek. Ugyanakkor rá kellett jönnöm arra is, hogy ez nem elég számomra. Van ennél egy magasztosabb célom is. Az évek folyamán azt tapasztaltam, az ad hosszú távú örömet, ha olyat tehetek, amivel másoknak plusz értéket adok, és sok-sok embert segítek hozzá ahhoz, hogy elérje a kitűzött céljait. Ennek a tevékenységnek az intézménye a BH.
Ez motivál igazán, ezért szeretem csinálni!
A közös cél tehát az, hogy a pályakezdőket a céljaikhoz segítsék az IT-n keresztül, a megszerzett tudás segítségével.

Ha jól tudom, van még egy „távoli” barát a projektben. Igaz ez?

-Igen. Egy valójában nagyon közeli barátról van szó, Tiszavölgyi Péterről, aki a Stylers amerikai leányvállalatának vezetője. Ritkán látjuk ugyan, de napi kapcsolatban állunk vele és szerves része a folyamatoknak, ő felel mindenért, ami IT.
A srácok beszámoltak még nekem arról is, hogy mit csinálnak akkor, ha a két cég mellett marad idejük kikapcsolódni: LG a hétköznapokat sporttal zárja, míg GG Manó nevű törpetacsijával játszik. Tisza pedig ha teheti, hazalátogat hozzájuk. 🙂

A Braining Hub a Speedshop Zrt. segítségével jött létre.