Egy csésze kávé Lengyel Borisszal

Pár hete egy új képzési forma jelent meg a kínálatunkban: az 5 napos Java Intro. Ez az ingyenes online kurzus a #tanuljotthon jegyében jött létre, és azok számára lehet jó lehetőség, akik még csak most ismerkednek ezzel a területtel. A képzés oktatóját, Lengyel Boriszt kérdeztük.

Honnan jött a Java Intro ötlete?

Lacossal (Kálmán László, COO) beszélgettünk arról, hogy ha már a jelenlegi helyzetben sokaknak kell most otthon maradni, és emiatt szabadult fel némi szabadidejük is, akkor csinálhatnánk egy online bevezető képzést azoknak, akiknek van kedvük és kapacitásuk tanulni.

Miért döntöttetek a napi 1 óra/5 nap mellett?

Ezt én javasoltam, és azért, mert szerintem 5 órára szükség van ahhoz, hogy érdemben beszélgetni tudjunk erről a témáról. Az időbeosztás pedig azoknak jobb, akik home office-ból dolgoznak, mert napi 1 órára esetleg ők is be tudnak csatlakozni – ha egyben 5 óra szabadidő kellett volna ehhez, sokkal kevesebb embert tudtunk volna megszólítani. Valószínűleg eltaláltuk, hogy mire van az embereknek igénye, mert a meghirdetés után nem sokkal rengeteg jelentkezőnk lett.

Miért a Java?

A Braining Hub Java képzésein (Junior Java, Java Starter Course) már 2017 elejétől, szinte a kezdetektől mentorkodtam, majd oktattam, később képzésvezető lettem, és részt vettem a tematikák kialakításában is. Az elején kicsit át kellett gondolnom, mi az, ami ebben a témában belefér az időkeretbe, igyekeztem szem előtt tartani, hogy ami elhangzik majd, az legyen hasznos, érdekes és a legfontosabb, hogy érthető is. Szerintem sikerült ezt belőni, és meglepően komoly dolgokról is tudunk beszélgetni a csoporttal, jó visszajelzéseket kaptam tőlük.

Lengyel Borisz - Java Intro

Neked hogyan tetszik a Java Intro?

Örülök neki, mindig jó érzés megnyitni az oktatófelületet. Nagyon közvetlenek vagyunk a résztvevőkkel,  pedig nem ismerjük egymást, és arról beszélgetünk, hogy mi is a Java – összességében nekem nagyon jó élmény. Persze látszik, hogy sokaknak új még az online tanulás, nem mindenki mer vagy szeret hozzászólni, de ez természetes.

Oktattál már korábban online képzésen?

Igen, tartottam már így oktatást korábban is, illetve a Braining Hub nagyobb képzésein a konzultációknál eddig is online nyújtottunk segítséget, így nekem nem idegen ez a helyzet. Érezhetően más, mint egy tantermi képzés, nyilván kevésbé személyes, viszont sok előnye is van. Például a vidéken élőket sokkal könnyebben érhetjük el ilyen képzésekkel, tehát biztos, hogy van ennek jövője. Azoknak is jó választás lehet egy ilyen otthoni, rövidebb kurzus, akik még nem biztosak abban, hogy Java programozók szeretnének lenni, de szívesen megismerkednének ezzel a területtel, elköteleződés nélkül.

Ha szívesen…

 👉 kipróbálnád te is Java Intro bevezető kurzusunkat, akkor itt találsz róla több infót.

 👉 részt vennél online Java nyílt napunkon, akkor nincs más dolgod, mint regisztrálni.

 👉 lépnél a következő szintre, figyelmedbe ajánljuk online Java alapozó képzésünket.

Legutóbbi bejegyzések

2021-02-23T12:39:36+02:00
Go to Top