Első lépések a karrierváltás felé

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor valószínűleg érdeklődsz a fejlesztés iránt, esetleg karrierváltáson is gondolkozol. Általában miután megfogalmazódik a váltás gondolata, segítségül hívjuk hű társunkat, a google.com-ot és nyakig belevetjük magunkat mindenféle információtengerbe, végtelen kommenthegyekbe, majd frusztráltan zárjuk le a laptopunkat. Ezt a folyamatot többször megismételve elkezd halványan körvonalazódni az az irány, amelyet szívesen kipróbálnánk és időt, energiát is fordítanánk rá. Ma már tény, hogy a programozói szakma egyre vonzóbb mindazok számára, akik meglévő szakmájukban nem találnak sikerélményeket.

Mielőtt bármilyen programozó képzésre jelentkeznél, következzen 5 kérdés, amit érdemes feltenni:

Mi az, ami motivál?

Alkotásvágy? Jó kereseti lehetőség? Megbecsült szakma?
Ez mind szép és jó, de próbáljunk meg konkrét élethelyzeteket és tapasztalatokat feleleveníteni, hogy jobban megbizonyosodjunk a programozás iránti érdeklődésünkről.  Itt gondolhatunk arra, hogy korábbi tanulmányaink során volt-e informatikához kötődő sikerélményünk, vagy akár a matekórai logikai szöveges feladatokon a kötelezőnél több időt is eltöltöttünk-e, esetleg többféle megoldást is kipróbáltunk.  Ha jelenlegi munkád során te vagy az, aki folyamatosan optimalizálni akarja a munkafolyamatot, vagy probléma esetén nem azonnal az IT supportot  keresed, hanem saját magad is szívesen gondolkodsz a megoldáson, és akár szabadidődben is bújod a youtube-ot vagy más oktatói platformokat, akkor jó úton jársz.

Önállóan vagy csoportban?

Sokan az önképzést tartják a legjobb megoldásnak, de ha belegondolunk, a fejlesztői szakma már rég nem a magányos farkasoké, hanem csapatmunkára és tudásmegosztásra épül. Ennek elsajátítása érdekében már a képzés elején megismertetjük a hallgatókkal az agilis fejlesztési módszertanokat. A tematikusan felépített tanrend pedig egy keretet és dinamikát ad, valamint folyamatos készülésre motiválja a hallgatót.

Képes leszek végigcsinálni?

Egy több hónapos intenzív képzés elvégzéséhez extrém terhelés párosul, hiszen pár hónap alatt kell junior szintű tudást elsajátítani. Ez áldozatokkal jár, mind a hallgatótól, mind a környezetétől, de egy új szakma alapjainak az elsajátításához 5-6 hónap így is rövid időbefektetésnek minősül, ami a végén hihetetlen sikerélményeket hozhat.

Kell a diploma az elhelyezkedéshez?

Nem a papírjaidra, hanem a tudásodra lesznek kíváncsiak. Egy kiválasztási folyamat során akár szóban és írásban is könnyen szűrhető, hogy alkalmas vagy-e az adott pozícióra. Azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb helyen a fejlesztői hiány miatt minden toborzási lehetőségre nyitottak a partnereink.

Van ösztöndíj-lehetőség?

Képzéseink kialakítása során törekszünk mindazokat kedvezményben részesíteni, akik jól teljesítenek a felvételin, valamint több hónapos képzéseinknél többlépcsős részletfizetési lehetőséget biztosítunk, hogy ez ne álljon a tanulás útjába.

Kati
marketing manager
katalin.giran@braininghub.com

Korábbi bejegyzések:

2019-11-06T13:33:40+02:00
Go to Top