Megújult képzési kínálattal üdvözöltük az őszt

2016-ban alapított IT képzési centrumunk jól ismert küldetése, hogy piacképes szaktudást nyújtó képzéseket kínáljon magánszemélyeknek és vállalatoknak egyaránt. Az utóbbi egy évben a hosszabb, munka mellett is végezhető Junior Java és Adatközponti rendszermérnök képzéseink mellett egyre inkább vállalati oktatások kerültek fókuszba, ahogy ezt 2020 elején, egy februári blogbejegyzésben előre is jeleztük. Alig egy hónappal később a tavasszal kialakuló járványhelyzet további új irányokat jelölt ki számunkra, így az idei ősz rengeteg újdonságot tartogatott – a megváltozott piaci igényekre reagálva számos kurzussal bővült képzési palettánk. 

Előtérbe kerültek azok a technológiai és üzleti IT képzések, amelyek a legfrissebb technológiákból kínálnak továbbképzést olyan szakembereknek, akik szeretnék tudásukat naprakészen tartani és mélyíteni, illetve olyan vállalatoknak, akik saját csapatukat szeretnék továbbképezni egy személyre szabott kurzus keretein belül. 

„Képzéseink célja az, hogy a vállalatok értékes, a saját gyakorlatukban alkalmazható, naprakész háttértudást kapjanak. Segítünk nekik megfogalmazni a főbb kérdéseket, feltérképezni a hiányzó kompetenciákat, illetve kitűzni az elérhető célokat. Olyan szemléletmódot és eszközöket adunk a kezükbe, melyekre korábban nem volt rálátásuk, mindezt igyekszünk a legújabb nemzetközi best practice-ekkel megmutatni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nem csupán az egyes cégek, de a magyar versenyképesség szempontjából is kulcsfontosságú az általános digitális fejlettség, ezen a területen pedig van hova kapaszkodnia Magyarországnak: az EU tagállamainak digitális teljesítményét rangsoroló lista 23. helyen állunk jelenleg.” (Laczkó Gábor, CEO)

A mesterséges intelligencia előretörésével az adatelemzés és a gépi tanulás világa is kiemelt szerepet kap: ősztől különböző data science képzések is elérhetőek kurzusaink között. Az októberi négy órás, ingyenes tréning rövid betekintést nyújtott a különböző gépi tanulási módszerek alapjaiba, majd a résztvevők néhány eszközzel (Azure Machine Learning, RapidMiner) egy-egy kisebb feladatot oldottak meg. Egy hosszabb, 6 alkalomból álló novemberi tanfolyam során pedig a téma iránt érdeklődők megismerhetik majd a data science technikákat Python alapokon, dolgozhatnak valós adathalmazokon és elsajátíthatják az adatok kiaknázásának újszerű szemléletét is.

“2020 derekán a hazai cégek mintegy 20 százaléka mondható érettnek a mesterséges intelligencia alkalmazása terén. Ez az arány nemzetközi viszonylatban egyáltalán nem rossz, azonban azt is hozzá kell tennünk, hogy a legtöbb vállalatnál az AI-alapú megoldások terén a chatboss asszisztensek számítanak a csúcsnak, holott valójában ez csak a jéghegy csúcsa. Több lépcsőt kell még megugrania a magyar cégvilágnak a digitális transzformáció útján, sokkal több szakembert kell képezni és a munkavállalók folyamatos oktatására is nagy hangsúlyt kell fektetni a közeljövőben.” (Laczkó Gábor, CEO)

Kiemelt figyelmet élvez a kibervédelem is, hiszen az elmúlt hónapokban az IT-biztonság fontos téma lett az iparágban – ahogy az várható volt, tavasz óta megugrott a kibertámadások száma. Szeptemberben egy egynapos tréninget szerveztünk a témában; októberben és novemberben pedig egy négy modulból álló, online tanfolyam keretein belül sajátíthatják el a résztvevők a kibervédelem alapjait és módszereit, akár csak egy-egy alkalomra becsatlakozva. Képzésünket IT Security vezetőknek és munkatársaknak, szervezeteknek ajánljuk, illetve tulajdonképpen bárkinek, mert sajnos nagyon alacsony a kiberbiztonság tudatossági szint Magyarország Nemzeti Biztonsági Stratégiája szerint hazánkban. 

„Nincs mese, alapvetően új megközelítésre van szükség a vállalati informatikában. Egyrészről kiemelt fontosságú lesz egy naprakész IT-stratégia elkészítése, amit nem csak akkor vesznek elő a cégek, amikor már ég a ház, másrészről pedig folyamatosan frissen kell tartani az informatikai szakértők tudását, hogy tisztában legyenek a legújabb fenyegetésekkel és magabiztosan tudják kezelni a felmerülő kríziseket. Ezen kívül a tervszerű stratégiai szemléletnek a rendszeralapú kiberbiztonság is fontos eleme, ami azt jelenti, hogy egy egységes, számos ponton és valós időben kapcsolódó védőhálót építünk a cég köré, amely minden oldalról képes visszaverni a rosszindulatú ostromokat.”  (Laczkó Gábor, CEO)

Ezeken túl izgalmas képzések indulnak mind a DevOps és a fejlesztés, mind az üzleti vonalon. Az IT gyorsan változó világában és annak határterületein elengedhetetlen a folyamatos önfejlesztés és megújulás (a témában fejlesztői kutatást is végeztünk, amelynek eredményeit szintén egy blogbejegyzésben tettük közzé), hiszen a biztos alaptudás is könnyen elavulttá válhat – így hatalmas előnyre tesznek szert azok a vállalatok, amelyek támogató partnerként segítik szakembereiket a tanulásban. 

Mi pedig igyekszünk majd 2021-ben is újabb és újabb területekkel bővíteni a Braining Hub képzési kínálatát, hogy ennek teret biztosítsunk. 

Neked milyen képzésekre lenne szükséged?

Oszd meg velünk, szívesen meghallgatjuk ötleteidet!

👉 hello@braininghub.com

Legutóbbi bejegyzések

2021-02-23T12:20:41+02:00
Go to Top